Najviši stepen upravljanja bezbednošću hrane potvrđeni su certifikatima koje možete videti u nastavku:
2008.godine je uveden HACCP sistem – sistem kojim se analiziraju opasnosti po bezbednost hrane a zatim se i upravlja njima, ali se fokus stavlja i na dobru higijensku i dobru proizvođačku praksu.
2011.godine se ide korak dalje i uvode se standardi:
- ISO 22000 – standard koji određuje zahteve za sistem upravljanja bezbednošću hrane.Standard se sastoji iz tri dela:
1) Zahtevi za GMP ili prethodno potrebnim programima
2) Zahtevi za HACCP principima
3) Zahtevi za sitemom menadžmenta
Standard integriše principe sistema analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka (HACCP) i korake primene koje je razvila Komisija za Codex Alimentarius. Pomoću zahteva koji se mogu proveravati, on objedinjuje HACCP plan i prethodno potrebne programe (PRP)
- FSSC 22000 šema sertifikacije za bezbednost hrane/ sistem upravljanja kvalitetom koja se sastoji od tri komponente:
1) ISO22000 (interaktivna komunikacija, sistem upravljanja, kontrola procesa, HACCP principi, preduslovni programi)
2)PRP -prethodno potrebni programi (ISO/TS 22002-1/BSI PAS )
3)FSSC22000 specifični zahtevi – kako bi se osigurala konzistencija, integritet i obezbedilo upravljanje putem šeme
Ovim je omogućena stroga kontrola svih proizvodnih procesa kompanije.
2018.god je uveden još strožiji standard upravljanja bezbednošću hrane: IFS Food, standard koji je razvijen od strane nemačkih i francuskih udruženja trgovinskih lanaca, preko koga trgovinski lanci u svakom trenutku imaju kontrolu nad proizvodima svojih robnih marki. IFS FOOD Standard sadrži 250 zahteva koji su organizovani u 6 poglavlja:
1.Odgovornost rukovodstva,
2.Sistem upravljanja kvalitetom,
3.Upravljanje resursima,
4.Proces proizvodnje i
5.Merenja, analize i poboljšanja.
6.Odbrana hrane I spoljne inspekcije
Time je kompanija zaokružila svoju vodeću poziciju u proizvodnji ratluka i žele kocki na tržištu Srbije.