Kafa bez ratluka je za mnoge nezamenljiva. Mnogi od nas ga konzumiraju i bez kafe.

Ratluk je zadovoljstvo.

 

Ratluk, kakav danas poznajemo, izmislio je turski trgovac Bekir efendija. On je 1776. godine u Istanbulu otvorio prodavnicu ratluka. Prvi ukusi ratluka su bili ruža, limun i pomorandža. Ubrzo je ovaj proizvod našao put do Evrope preko Balkana i postao jedan od omiljenih poslastica tog vremena. Reč ratluk potiče od turskog  rahat lokum, što je adaptacija arapske sintagme raha(t) al-holkum (راحهالحلقوم), koja znači zadovoljstvo za grlo.

Jedan od proizvođača ‘zadovoljstva za grlo’ je i kompanija Sedef.Kompanija Sedef već 12 godina ima kvalitetnu liniju slatkih proizvoda: ratluk i žele bombone različitih ukusa, dobrog mirisa i odličnog kvaliteta je proizvod kojim se ponosimo.
Brojni standardi i sertifikati, kao i dugogodišnja tradicija govore o kvalitetu, ali i o poštovanju konzumenata njihovih proizvoda.

 

s2
Ono što Sedef izdvaja iz mora drugih sličnih firmi je najviši mogući stepen upravljanja bezbednošću hrane, koji je potvrđen i sledećim sertifikatima:

  • ISO 22000:2005 No.00182/0
  • FSSC 22000:2010 No.00007/0
  • HACCP  No.00212/0
  •  IQNet

Svi proizvodi firme Sedef napravljeni su od pažljivo biranih sirovina 100% biljnog porekla, pa ih kao takve mogu konzumirati hrišćani u vreme najstrožijeg posta ‘na vodi’,  takođe i vernici islamske veroispovesti.

 

Prepoznatljiv kvalitet jeste rezultat spoja tradicionalne recepture i savremene tehnologije koju kompanija Sedef koristi u proizvodnji. Zato im ratluk i žele bombone jesu neodoljivi.

 

Zasladite priču, probajte Sedef.

 

 

lokalnoglobalno.com/kako-je-nastao-ratluk/