Proizvodi

Žele bombone

Žele bombone su nastale u periodu kada je nastao i ratluk.

Žele bombone su nastale u periodu kada je nastao i ratluk.

 

Žele bombone su nastale u periodu kada je nastao i ratluk, u 16. veku, u Turskoj. Pouzdanu godinu istorija nije zabeležila, ali jeste da su žele bombone nastale modifikacijom ratluka. Istorija nije upamtila ni da li su žele bombone produkt eksperimentisanja Bekir efendije (tvorca ratluka) ili nekog njegovog suparnika.

Zele bombone, kocke 200gr II

Zele bombone, kocke 200gr II

Zele bombone, kocke 500gr

Zele bombone, kocke 500gr

 

 

Svetsku popularnost žele bombone su doživele tek u 19. veku, jer su se tada proširile Evropom i Amerikom. Evropljani su odmah prihvatili ratluk, ali im je bilo potrebno vremena da prihvate žele bombone. Kasnije su se, u 19. veku, iz žele bombona razvile i gumene bombone, ali to je neka druga priča…

Što se naših žele bombona tiče, možemo da vam kažemo da ih pravimo od pažljivo biranih sirovina 100% biljnog porekla, pa su potpuno ‘posne’ (mogu konzumirati pripadnici hrišćanske veroispovesti u vreme najstrožijeg posta na vodi, ali i pripadnici islamske ili judejske veroispovesti).

Žele bombone su dostupne u pakovanjima od 200gr i 500 gr, ali i u rinfuznim pakovanjima od 3 i 5 kg. Po specijalnim zahtevima kupca možemo pakovati i u druga pakovanja.